Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produsele care se scumpesc peste câteva zile. Pentru ce vor plăti românii mai mult

national.ro
preturi-supermarket-cumparaturi

O dată cu noul an vin şi alte scumpiri. În doar câteva zile, ne aşteaptă majorări de preţuri în mai multe sectoare importante.

Pentru unele produse creşte TVA-ul, în doar câteva zile, iar pentru altele sunt introduse accize noi. După un an în care inflaţia şi-a pus amprenta pe bugete românilor, preţurile alimentelor cresc şi mai mult din 2024.

Conserve ori brânzeturi românești sunt doar câteva dintre produsele pentru care vom plăti mai mult. De asemenea, pentru produsele tradiționale și bio vom plăti mai mult pentru că TVA-ul va crește de la 5 la 9%.

Și pentru alimentele cu o concentrație mare de zahăr, românii vor plăti mai mult, iar pentru băuturile dulci se introduce o nouă acciza care generează scumpiri de 2 lei per sticlă.

Românii vor mânca și mai prost în 2024, asta pentru că se scumpesc produsele de calitate, și așa cumpărate în cantități mici.

"Suntem singura țară europeană care crește taxele de două ori în ultimul an în tentativa de a-și securiza deficitul bugetar", a declarat Adrian Negrescu, analist economic, potrivit Antena 3.

Mai mult vom plăti şi pentru carburanţi, chiar din ianuarie. Litrul de benzină ori motorină va fi mai scump cu aproximativ 20 de bani după ce acciza creşte.

Cei care vor să îşi cumpere un apartament de până în 120 de mii de euro vor plăti mai mult. Guvernul creşte TVA ul de la 5 la 9 la sută pentru această categorie de locuinţe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.