Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prof. Dr. Olga Simionescu aduce lumea cu picioarele pe pământ: Vor mai trece luni bune până la varianta finală a unui vaccin împotriva COVID-19

olga simionescu

Agenţia Europeană a Medicamentului a spus că nu există studii care să arate vreo relaţie între ibuprofen şi mortalitatea crescută a pacienţilor cu SARS cov 2, a explicat Prof. Dr. Olga Simionescu. Ea a precizată că va mai dura luni de zile până la o variantă finală a unui vaccin.

Vezi și: Coronavirus: Specialist chinez contrazice teoria imunității colective

Prof. Simionescu precizează că cercetătorii chinezi încearcă să obţină licenţă pentru un tratament care nu dă rezultate în tratamentul Ebola, dar care ar putea fi folosit pentru Covid 19.

Prof . Dr. Olga Simionescu explică faptul că Agenţia Europeană a Medicamentului ( EMA) a anunţat că nu există dovezi care să arate vreo relaţie dintre administrarea de ibuprofen şi mortalitatea crescută în infecţia cu SARS Cov 2, dar că trebuie avută în vedere recomandarea Paracetamolului.

Este prea devreme pentru studii de amploare pe subiect, însă există dovezi că ibuprofenul, care este un antiinflamator nesteroidian creşte expresia la nivelul membranei celulare a receptorului pentru ECA- 2, prin care virusul intră în celulă.

O observaţie empirică a italienilor arată că tinerii pacienţi cu Covid 19 care au avut o evoluţie nefavorabilă, o parte dintre ei erau consumatori cronici de antiinflamatoare nesteroidinene.

Specialistul spune că se lucrează intens la vaccinuri în întreaga lume: „În Germania, SUA, Canada şi Israel iar ieri 4 voluntari din Seattle, Washington, au primit o injecţie cu un cod genetic copiat inofensiv în scop de cercetare. Luni de zile va mai dura însă până la o variantă finală a unui vaccin şi se studiază în paralel alte tratamente”.

„Cercetătorii chinezi încearcă să obţină licenţa pentru un tratament antiviral, Remdesigir, care nu dă rezultate în tratamentul Ebola. Chinezii vor începe un studiu clinic foarte serios, după obţinerea licenţei”, completează Simionescu.

Mai ales în aceste condiţii în care nu există însă un vaccin, trebuie să respecţi măsurile luate de autorităţi. Situaţia se poate complica mult dacă ai şi alte boli asociate.

„Bătrânii, persoanele cu probleme respiratorii, cu boli cardiovasculare asociate, diabet zaharat, transplant de organe sunt la risc înalt de a dezvolta Covid 19. Ele trebuie să stea acasă!”, precizează Olga Simionescu.

Ea explică și conceptul de „herd immunity”.

„Asta înseamnă că se va opri transmiterea virusului dacă suficienţi oameni vor fi infectaţi, a fost propus de Londra şi este controversat, având în vedere costurile pe sistemul de sănătate şi riscurile adiacente, pentru că nu toţi oamenii vor face forme asimptomatice sau uşoare de boală. De aceea cele mai multe state ale lumii preferă izolarea socială şi vaccinurile, deocamdată indisponibile. Cred că măsurile luate de România sunt măsuri pe care le-aş fi luat şi eu”, a conchis Simionescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.