Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prof. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației, despre alocarea a 2,5% din PIB către educație: 'Vrem o economie bazată pe cules de sparanghel?'

mircea miclea

Prof. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației în 2005, spune că alocarea a 2,5% din PIB pentru educație constituie un sabotaj al principalei resurse naționale în viitor, potrivit r3media.ro.

„Am o părere foarte proastă (despre alocare a 2,5% din PIB educației în 2021 – n.r.). Indiferent de ce criză traversăm, prioritățile se văd exact în criză, atunci înseamnă că educația este prioritate când tu în criză aloci educației ce trebuie. Eu cred că cei care alocă un buget atât de redus pentru educație sabotează principala resursă națională. Pentru că în viitor principala resursă a acestei țări nu vor fi nici resursele naționale, nici capitalul. Vor fi competențele din mintea oamenilor”, a declarat Miclea în cadrul unei dezbateri organizate de Cursdeguvernare.ro.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

„Noi trebuie să ne gândim – ce vrem? Vrem o economie bazată pe cules de sparanghel? Atunci vom face competențele aferente. Sau vrem o economie bazată pe tehnologie de varf și să însemnăm ceva în istorie? Atunci trebuie să alocăm bani pentru educație. O sabotare a economiei naționale din viitor este ceea ce se întâmplă în prezent”, a continuat acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Mircea Miclea a fost critic cu măsurile luate de autorități pe perioada pandemiei, spunând că școlile nu trebuiau închise. „Școala avea rolul de a crea o identitate de generație, de a dezvolta lidership-ul. Nu-l poți dezvolta din fața laptopului din apartamentul tău”, spunea profesorul de la Babeș-Bolyai în noiembrie trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.