Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesor din Luduş acuzat de luare de mită a fost trimis în judecată

ciocanel judecator

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.V., profesor Liceul Tehnologic nr. 1 din Luduş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, pentru că ar fi pretins bani de la o serie de elevi pentru a-i promova la Fizică. Dosarul a fost instrumentat de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, iar în acesta se arată că, în luna aprilie 2017, o persoană a formulat denunţ la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, prin care sesiza faptul că profesorul, "printr-o practică frecventă de notare sub apreciată, obişnuieşte să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda".

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 2016-2017, inculpatul, profesor de fizică, a pretins şi primit de la mai mulţi elevi sume de bani, în special de la cei aflaţi în anul terminal, în scopul promovării la materia acestuia. Ofiţerii D.G.A. - S.J.A. Mureş au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz. Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Mureş", se arată într-un comunicat de presă al DGA, remis luni Agerpres.

DGA mai face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.