DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Profesorii cu experienţă managerială vor desfăşura ore la clasă în regim de plată cu ora

profesori

Ministerul Educaţiei a lansat, joi, în consultare publică, proiectul privind acordarea posibilităţii profesorilor cu experinţă managerială şi didactică de a desfăşura ore la clasă, în regim de plată cu ora. Astfel, va fi eliminată limitarea de cinci ore săptămânal, care există în prezent (Mediafax).

“Acest (n.r. - proiect) are ca obiect reglementarea degrevării inspectorilor școlari generali, inspectorilor școlari generali adjuncți, inspectorilor școlari, directorilor unităților de învățământ și din unitățile conexe, directorilor și profesorilor metodiști din casele corpului didactic. Degrevarea reprezintă scutirea parţială de efectuarea atribuţiilor prevăzute la art. 262 din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control, ca urmare a îndeplinirii unor responsabilităţi specifice funcţiilor de conducere, de îndrumare şi de control. S-a urmărit realizarea unui echilibru în degrevarea personalului didactic, avându-se în vedere complexitatea funcției de conducere, îndrumare și control, precum și regimul unităților/instituțiilor de învățământ, nivelul, numărul de clase”, se arată într-un comunicat de presă remis Mediafax de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa citată mai precizează că proiectul oferă posibilitatea profesorilor cu experiență didactică şi managerială de a contribui la creșterea calității actului educațional prin desfășurarea de ore la clasă, în regim de plata cu ora, eliminându-se limitarea de cinci ore pe săptămână, existentă până la această dată.

“Ca element de noutate, sunt introduse, în mod expres, funcții de conducere care nu beneficiau de degrevare, cum ar fi cele de directori și directori adjuncți ai liceelor, centrelor școlare, școlilor profesionale din învățământul special, directori și directori adjuncți ai centrelor școlare pentru educație incluzivă, directori ai grădinițelor de învățământ special, directori ai școlilor speciale, precum și cele de directori adjuncți ai palatelor copiilor”, se mai arată în comunicatul trimis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Propunerile și sugestiile vor fi acceptate până pe data de 16 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.