Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii ies în stradă, luni și marți, în fața Guvernului

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta proteste luni si marti (18 si 19 aprilie), intre orele 15:00 - 17:00, in fata Guvernului, a confirmat presedintele FSLI, Simion Hancescu. Profesorii vor salarii mai mari, dar si indepartarea inechitatilor salariale existente.

FSLI a cerut, miercuri, demisia Guvernului Ciolos din cauza proiectului de ordonanta privind legea salarizarii si au anuntat proteste luni si marti, in fata Guvernului.

Citește și: Cei mai îndrăzneți bikini: Cine are tupeul să-i poarte? / VIDEO

Presedintele Federatiei, Simion Hancescu, a declarat ca OUG privind legea salarizarii este o "gluma proasta" si ca profesorii care ar urma sa vina in sistem ar avea salarii si mai mici decat acum.

"Cu o asemenea gluma proasta de proiect de ordonanta, Guvernul ar trebui sa plece. Mie nu-mi vine sa cred ca s-au gandit la o asemenea varianta, sa propuna salarii pentru invatatori cu 800 de lei mai mici. Un invatator are maximum 2.700 de lei, daca trece acest OUG, ar avea maximum 1.900 de lei. Deja e agitatie maxima in sistem. Cei care vor veni in sistem ar urma sa aiba salarii si mai mici decat sunt acum. Chiar daca vor retrage ordonanta, problema de fond ramane, nu si-au onorat angajamentele pe care le-au luat, ramane problema legii salarizarii", a spus miercuri Hancescu.

Citește și: VIDEO Găinile care fac ouă verzi și roșii, cocoșii castrați care costă mai mult decât un miel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.