Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva integrității sexuale vor putea fi suspendați de la catedră

profesori
Inițiativa legislativă prin care profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră a fost votată astăzi în plen!
'Știm că de-a lungul timpului au apărut periodic în spațiul public date privind comportamentul abuziv al anumitor cadre didactice față de elevi. Mai mult, absența de sancțiuni pentru faptele acestor profesori sporea drama acelor tineri, făcându-i și mai vulnerabili și lipsiți de apărare. Din păcate, legislația în vigoare nu prevedea suspendarea raporturilor de muncă a cadrelor didactice în astfel de cazuri.' a declarat Monica Anisie Presedintele Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din Senat.
Prin inițiativa legislativă votată astăzi s-a făcut dreptate! Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte împotriva libertății și integrității sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcția deținută, urmarea firească va fi ca raportul de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.
Sistemul de învățământ din România e fundamentat pe o serie de valori și principii, iar atunci când un profesor încetează a mai fi un model, prin încălcarea valorilor ocrotite de lege, implicit  mesajul pe care acesta îl transmite elevului nu mai are nimic în comun cu acest comportament moral și cu dezideratele sistemului de învățământ. Un profesor trebuie să se mențină el însuși la standardele impuse elevilor săi, numai prin respectarea aceluiași set de valori creându-se acea legătură empatică și sinceră cu copiii.
'Dar dincolo de principii, dincolo de imaginea școlii românești, cel mai important pentru mine este că această inițiativă legislativă vine să protejeze beneficiarul principal al actului educațional: elevul. Această lege va reprezenta garantul securității, sănătății emoționale și respectarea demnității elevilor noștri, a mai declarat aceasta.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.