Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii vor primi 150 de euro din fonduri europene pentru perfectionare profesionala

bani

 

Guvernul a decis sa plateasca profesorilor si personalului didactic auxiliar o subventie de 150 de euro, din fonduri europene, a anuntat miercuri ministrul Educatiei Remus Pricopie la lansarea unor proiecte din fonduri europene care a avut loc la Palatul Victoria.
Pricopie a explicat ca este vorba despre reluarea unui proiect mai vechi prin care profesorii primeau 100 de euro pentru a-si cumpara carti.
'Se numea atunci 'suta de euro pentru carti'- fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-si achizitiona carti. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi acum, în urma discutiei cu colegii din guvern si cu sindicatele, am gasit aceasta noua formula. Este vorba de un proiect de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea profesionala a personalului didactic. De data aceasta nu exista conditionare stricta de a cumpara carti si a deconta prin facturi, ci este vorba de o suma forfetara pe care profesorii o pot folosi pentru achizitia de materiale didactice, carti, participare la cursuri, conferinte', a precizat ministrul Educatiei.
Potrivit acestuia, ministerul este cel care va aplica pe POSDRU pentru proiect si va transmite banii catre universitati si inspectorate scolare.
'Aceste institutii fac platile direct, aceeasi suma pentru toate persoanele, aproximativ 150 de euro, echivalentul în lei, pe baza listelor de cadre didactice si personal didactic auxiliar. Procesul va decurge usor, în câteva saptamâni vom face aceste plati. Se va derula pe o perioada de aproximativ 9 luni. (...) Nu vorbim de deconturi, ci este o pagina în care fiecare cadru didactic va spune cum a folosit cei 150 de euro, în raport cu dezvoltarea profesionala a fiecarei persoane', a spus Pricopie.
El a precizat ca deocamdata proiectul 'este pentru anul scolar în curs, sunt discutii avansate la nivelul Guvernului pentru ca aceasta politica sa se permanentizeze si în fiecare an sa avem un astfel de grant'.
Potrivit unui comunicat al MFE, de aceasta subventie vor beneficia aproximativ 300 de mii de persoane, personal didactic, preuniversitar si universitar.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.