Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorul care îndemna împotriva măștilor de protecție este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și nerespectarea sănătății în muncă

Politia Română
politia

Procurorii bihoreni au început cercetările în cazul profesorului din Oradea care a protestat în timpul unei ore cu privire la purtarea măştilor în sălile de clasă, acesta postând pe o pagină de socializare un filmuleţ în care îşi exprima punctul de vedere asupra acestei situaţii, relatează News.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în acest dosar se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

“La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află inregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C.pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă” se arată în comunicat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus plângere penală împotriva profesorului, care a organizat în clasă un protest, în care i-a implicat şi pe elevi, toţi purtând măşti ale unor personaje de benzi desenate. iar în imaginile postate pe Facebook chiar de către preofesor se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecţie, pe care le consideră abuzive. El susţine că restricţiile impuse de autorităţi îi transformă pe oameni în nişte ”animăluţe în ţarc”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.