Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorul condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit doi elevi nu a fost lăsat nici marți să intre la ore

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Profesorul de la o școală din Bistriţa-Năsăud condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi elevi nu a fost lăsat nici marți să intre la ore, potrivit Mediafax.

Părinții elevilor școlii din Șanț nu i-au permis nici marți profesorului de sport accesul în școală, astfel că discuțiile între profesor și conducerea școlii au avut loc în afara școlii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, Monica Buboly, a declarat că în urma discuțiilor profesorul de sport a depus o cerere de învoire pentru două săptămâni, timp în care se va încerca găsirea unei soluții.

„Profesorul nu a prezentat nici astăzi documentele medicale din care să rezulte că este apt de muncă și în aceste două săptămâni se va căuta o soluție legală. Părinții au înteles și ei situația și au decis să nu mai protesteze începând de mâine 9miercuri - n.r.). Noi mergem în continuare la Șanț pentru a ne asigura că elevii își desfășoară orele normal și căutăm soluții. Se pare că și domnul profesor a dat un pas în spate și vrea să găsm o soluție amiabilă”, a spus Monica Buboly.

Citește și: Încă o țară este lovită de cutremur, la doar câteva ore după seismul puternic din Albania

Părinții și elevi au protestat mai multe zile la rând în fața școlii din comuna Șanț, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de întoarcerea profesorului de sport. Luni a fost nevoie de intervenția a peste 30 de jandarmi și polițiști care au asigurat ordinea, profesorul fiind huiduit.

El a spus presei că este acuzat pe nedrept și se va întoarce la ore să își facă meseria.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.