Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profeția lui Bill Gates: 3 zile de muncă pe săptămână, iar 'mașinile vor putea produce toate alimentele și bunurile'

vox-cdn.com
Bill Gates

Profeția lui Bill Gates: 3 zile de muncă pe săptămână, iar 'mașinile vor putea produce toate alimentele și bunurile'

Bill Gates a dat un răspuns destul de optimist în legătură cu îngrijorările că inteligența artificială va elimina locurile de muncă, relatează Rador Radio România.

Miliardarul, cofondator al Microsoft, a susținut într-un podcast că tehnologia nu va putea înlocui oamenii, dar ar putea face posibil ca oamenii să lucreze doar trei zile pe săptămână. Gates a vorbit despre o lume în care „mașinile vor putea produce toate alimentele și bunurile”, iar oamenii nu vor mai trebui să lucreze cinci zile pe săptămână sau mai mult pentru a câștiga un salariu decent. Tehnologia ar putea face ca într-o zi oamenii „să nu mai muncească atât de mult”. „Dacă am ajunge la o societate în care trebuie să lucrezi doar trei zile pe săptămână, probabil că ar fi în regulă”, a spus Bill Gates.

Cu toate acestea, Gates a recunoscut anterior pericolele unei utilizări greșite a inteligenței artificiale. În iulie, el a publicat un articol pe blogul său cu privire la impactul potențial al inteligenței artificiale. „Nu cred că impactul inteligenței artificiale va fi la fel de dramatic precum Revoluția Industrială, dar cu siguranță va fi la fel de mare ca introducerea computerului. Aplicațiile de procesare a textului nu au desființat munca de birou, ci au schimbat-o pentru totdeauna”, a scris el. „Angajatorii și muncitorii au trebuit să se adapteze și au făcut-o”.

Și directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, a estimat că următoarea generație de angajați va lucra doar 3,5 zile pe săptămână datorită inteligenței artificiale.

„Copiii voștri vor trăi până la 100 de ani și nu vor face cancer datorită tehnologiei și probabil vor munci trei zile și jumătate pe săptămână”, a spus Jamie Dimon pentru Bloomberg în luna octombrie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.