Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Profetul' Victor Ponta: Știe cine va câștiga șefia PNL - 'Partea de guvernare în 2021 e un an pierdut'

stiripesurse.ro
Ponta Pro Romania

Victor Ponta se transformă în profet și știe deznodământul alegerilor din PNL! Fostul premier este de părere că Florin Cîțu va fi președintele liberalilor. El a criticat, la România TV, modul în care țara este guvernată și a atras atenția asupra împrumuturilor uriașe făcute de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR.

„Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în ţară. Alte ţări au împrumutat bani şi şi-au făcut drumuri, aeroporturi, spitale, şcoli. Cine se uită pe cifrele oficiale date de BNR şi de Eurostat arată că România împrumută foarte mulţi bani cu dobânzi mare. Ştiţi ce face cu ei? Îi dă pe produse importate din alte ţări. Cu banii ăia împrumutaţi susţinem producătorul din alte ţări din China, Turcia, Ungaria sau Polonia.

Citește și: VIDEO | Ludovic Orban îl compară pe Cîțu cu Băsescu și Udrea: 'Tot felul de cântări care s-au mai practicat și prin alte părți'

Cea mai proastă soluţie e să te împrumuţi cu bani şi să nu rămâi cu ceva după banii ăia. Nu rămâne nimic în ţară.

Va fi peste 50%. La un moment dat, că nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii. Nici anul ăsta nu s-au mărit. Va fi foarte greu să le plăteşti pe cele din acest moment la valoarea actuală dacă nu reuşeşti să găseşti o soluţie de repornire a economiei.

Nu cred că le putem cere copiilor noştri să rămână în România să plătească datoria noastră. Aş vrea să rămână şi să trăiască bine. Ar trebui ca banii pe care-i împrumutăm să-i folosim pentru ei (pentru copii), pentru investițiile în educaţie. Sunt bani pentru viitor. Investiţii în sănătate, sunt bani pentru viitor.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban îl torpilează pe Florin Cîțu: 'Ar fi foarte bine să revină un premier din Brașov. Să utilizeze resursele guvernului pentru buna guvernare'

Acum economia e îngheţată. Politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL. Partea de guvernare în 2021 e un an pierdut. Să dea Dumnezeu în 2022 să avem guvernare.

Să rugăm Guvernul, miniştrii, domnul Cîţu, să aloce mai puţin timp pentru alegeri. Personal, cred că partea asta cu alegerile în PNL e decisă. O să fie domnul Cîţu preşedinte.

Să aloce cât mai mult timp pentru guvernarea ţării. Mai multă guvernare şi mai puţină bătălie în partide ne-ar ajuta. Cred că domnul Cîţu ar câştiga mai multe voturi la congresul PNL dacă ar face un baraj, un dig în zona Alba, un judeţ super liberal unde toată lumea e cu PNL, decât dacă merge la o şedinţă de partid unde se împunge cu domnul Orban”, a spus Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.