Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profilul liderului organizației de tineret a UKIP din Cambridgeshire: Eurosceptic cu origini românești

12817157-large

Președintele organizației de tineret a Partidului pentru Independența Marii britanii (UKIP), Luigi Murton, s-a născut în România în anul 1999, pentru ca după doar șase luni să fie adoptat de o familie din Marea Britanie. Acesta dărâmă stereotipul membrului UKIP și explică de ce, în opinia lui, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi cea mai bună soluție.

În primul rând, tânărul născut în România declară că s-a înscris în UKIP deoarece este complet de acord cu presiunea pe care o creează migrația în masă.

„Vreau ca migrația să fie considerată un lucru pozitiv. Percepția generală raportată la UKIP este că suntem total împotriva imigrației dar acest lucru este total neadevărat. Susținem migrația dar suntem împotriva imigrației în masă. Este de ajuns să luăm România ca exemplu. Sunt o mulțime de români care vin în Marea Britanie și sunt foarte buni profesioniști, precum doctorii sau avocații. Acest lucru este ignorat din cauza unui număr relativ mic de români care țin prima pagină a ziarelor prin scandaluri privind ajutoarele sociale sau criminalitatea. Ceea ce putem face prin controlarea propriilor granițe este să luăm cei mai buni români, doctori sau avocați și să insuflăm din nou imigrației un sens pozitiv”, a declarat tânărul pentru Cambridge News.

În calitate de președinte al organizației de tineret a UKIP din comitatul Suffolk, tânărul va organiza un eveniment în luna aprilie, strict legat de referendumul care va fi organizat în Marea Britanie în luna iunie, privind apartenența acesteia la Uniunea Euorpeană.

Încercăm să promovăm mesajul de părăsire a UE și să arătăm cât bine va face acest lucru țării noastre”, a declarat Luigi Murton, adăugând că speră ca argumentele economice să fie de ajuns pentru locuitorii pro-europeni din Cambridge, pentru ca aceștia să voteze la referendum pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

Întrebat dacă nu crede că ieșirea Marii Britanii din Uniune va însemna reducerea șanselor pentru români (șansă de care a beneficiat și el) și pentru alte naționalități de a avea o viață mai bună în Marea Britanie, Luigi Murton a declarat că aceasta este o problemă falsă.

„Oamenii îmi pun des această întrebare, dar eu am fost adus în Marea Britanie în anul 1999, deci evident înainte ca România să fie țară membră UE. Simplul fapt că nu vom mai fi în Uniune nu va însemna închiderea granițelor pentru persoane din alte țări”, a completat tânărul.

Acesta a mai declarat că pe termen lung nu își dorește neapărat o carieră politică full time, fiind de părere că înainte ca tu, ca politician, să te apuci să dai sfaturi altora despre ce e bine și ce nu, trebuie să ai o experiență solidă pe câmpul muncii și să te lovești de probleme fiscale sau sociale. Din acest motiv, tânărul declară că i se pare ridicol că trebuie să asculte de sfaturile transmise de David Cameron, câtă vreme acesta nu a lucrat nici măcar o zi în afara sferei politice.

Liderul UKIP, Nigel Farage, este cunoscut pentru atacurile frecvente la adresa românilor. Acesta a făcut mai multe declarații controversate, printre care afirmația conform căreia nu și-ar dori să aibă vecini români sau cea în care declară că nu are o problemă neapărată cu românii, ci cu România. De asemenea, Farage s-a opus creșterii salariului minim din Marea Britanie, declarând că acest lucru nu ar face decât să-i atragă pe români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.