Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profilul șoferului român care provoacă accidente

www.cars.ro
viteza masina sofer

Doctor în psihologie, specialist în siguranță rutieră și conducere defensivă, Emil Răzvan Gâtej a explicat la Digi24 că accidentele în lanț din ultimele zile de pe autostrăzile din România se explică prin lipsa de maturitate emoțională și dependența de adrenalină a multora dintre șoferii români:

  • „Este imatur emoțional, se joacă, are impresia că condusul este o joacă și că el trebuie să ajungă primul. Avem foarte mari probleme în zona aceasta, nu se pune în locul celuilalt, nu se gândește că cel care iese de pe o bandă ar avea nevoie și el să se înscrie în trafic. Este un șofer care nu suportă să fie învins, pe fondul imaturității emoționale, este orgolios. Este agresiv, altă caracteristică psihologică.
  • Sunt oameni dependenți de adrenalină și atunci viteza combinată cu muzica dată foarte tare în mașină creează un soi de adicție. Sunt oameni care au altfel de deprinderi la volan și anume de a depăși foarte mult, de a se băga în fața altora în așa fel încât să-și testeze aceste capacități, dar capacitatea lor de a conștientiza riscul este foarte redusă”

România este pe primul loc în Uniunea europeană la numărul de victime ale accidentelor rutiere. Anual, 85 de români dintr-un milion își pierd viațape șosele, dublu față de media UE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.