Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profit modest pentru Federaţia sud-africană de rugby în 2019

cronicaromana.net
Selectionata Africa de Sud la rugby

Federaţia sud-africană de rugby (SARU) a anunţat miercuri că a înregistrat un profit modest pe anul trecut, doar 8,5 milioane ranzi sud-africani (aproximativ 500.000 dolari americani), însă preşedintele Jurie Roux a afirmat că organizaţia este bine pregătită pentru a face faţă provocărilor financiare generate de pandemia de coronavirus, scrie Reuters potrivit Agerpres.

''Măsurile pe care le-am implementat în ultimii ani ne-au permis să avem un rezultat satisfăcător la sfârşitul anului trecut. Ne-am îmbunătăţit solvabilitatea şi poziţia financiară generală prin reducerea împrumuturilor, investiţiilor şi recuperarea creanţelor. Pe fond, veniturile au crescut cu 2,5%'', a arătat Roux.

Luna trecută, SARU a discutat cu principalii săi parteneri şi a decis o reducere a cheltuielilor cu aproape 65 milioane dolari pentru restul anului 2020, suma astfel economisită urmând să fie folosită în lupta cu pandemia de coronavirus.

Sumele alocate competiţiilor au fost tăiate cu 49,7%, salariile jucătorilor, staff-urilor tehnice şi angajaţilor SARU au fost reduse cu 13%, iar bugetele alocate altor operaţiuni s-au redus cu 37,3%.

''A fost un proces complex pentru a ajunge la un numitor comun, dar în final toată lumea a fost de acord'', spunea Jurie Roux.

Africa de Sud, campioana mondială en titre, ar fi urmat să găzduiască Scoţia în două partide-test în luna iulie, apoi Georgia, însă turneele de vară din 2020 ale echipelor naţionale au fost amânate din cauza restricţiilor aplicate la nivel mondial pentru a lupta contra pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.