Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profită de pe urma pandemiei: Companiile britanice nu au de gând să își recheme toți angajaţii la birouri

freepik.com
Telemunca

Un număr de 43 dintre cele 50 de mari companii din Marea Britanie nu au în vedere să le ceară angajaţilor să revină la birou program complet şi chiar îi încurajează să continue să lucreze de acasă "de două sau trei ori pe săptămână", relatează agenţia EFE.

Majoritatea managerilor acestor firme au admis că sunt pentru combinarea lucrului de acasă şi de la birou deşi, pentru moment, Guvernul britanic le recomandă celor care pot lucra în telemuncă să o facă în continuare, conform unui studiu al BBC.

Este de aşteptat ca Executivul să ridice la finele lunii iunie restricţiile sociale impuse din cauza pandemiei, scrie agerpres.ro.

Directorul companiei de publicitate WPP, Mark Read, a declarat pentru BBC că niciodată "'nu vom reveni la modalitate de muncă de dinainte".

Printre motivele folosite de unele dintre marile companii pentru a justifica "munca hidridă" au fost "munca inteligentă" şi "flexibilitatea", în timp ce altele consideră că angajaţii ar trebui să poate alege cu ce frecvenţă vor să vină la birou.

Danny Harmer, de la compania de asigurări Aviva - care are 16.000 de angajaţi Marea Britanie - a spus că 95% dintre angajaţii firmei preferă să lucreze flexibil şi de la distanţă, din diferite locaţii.

Totodată, Harmer consideră că trebuie să se ţină cont şi de faptul că sunt mulţi angajaţi care ar prefera să lucreze de la birou, cum este cazul persoanelor singure sau al celor care nu au un loc adecvat de muncă la domiciliu.

Firma Adecco, cu 34.000 de salariaţi în Marea Britanie, a menţionat că patru cincimi din forţa de muncă din ţară se află în prezent în telemuncă.

Reprezentanţii companiilor au semnalat BBC că vor deschide birourile "în funcţie de indicaţiile Guvernului", unele reluând deja lucrul de la birou pentru un număr limitat de angajaţi.

În multe cazuri, firmele permit angajaţilor să revină la birou dacă doresc, dar în limita unei capacităţi de 25%.

Alte companii, precum banca de investiţii Goldman Sachs, le-au cerut angajaţilor să revină în iunie, în timp ce altă instituţie financiară, Nationwide, le permite celor 13.000 de salariaţi "să lucreze de oriunde".

Sondajul BBC, care acoperă firme cu peste 1,1 milioane angajaţi, mai semnalează că multe companii îi vor lăsa pe angajaţi să aleagă ce preferă să facă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.