Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Profitorii pandemiei' - Măști pentru copii, protecție relativă. Cum au explodat ofertele în online

Biz Brasov
masti protectie

Cu 12 zile înainte de începerea noului an școlar, platformele de anunțuri s-au umplut cu oferte de măști pentru copii. Prețurile sunt destul de mari, iar mai toate garantează protecție de până la 8 ore sau că pot fi reutilizate.

"MASCURI COPII KN95: 2 - 6 ani - pret 20 lei/buc, 7 - 14 ani - pret 20 lei/buc. Cea mai inalta clasa de masti certificate de protectie respiratorie. 5 straturi de protectie de peste 95%. Plapa nazala moale, agrafa reglabila. Mastile sunt eficiente pana la 8 ore de utilizare continua, apoi se spala intr-o masina de spalat pana la 60 minute cu pulbere de spalat sau manual cu apa calda si sapun. Livrare pentru toata Romania 20 de lei la usa", este textul unui anunt pe platformele specializate, arata ziare.com.

Victor Ciutacu: ministrul Bode rupe linia continuă și contrasensul! Acum toți tac ca c...i în tufă!

O alta reclama promoveaza "masti adulti cu trei straturi" la doar 10 lei bucata. "Masti bumbac copii si adulti cu 3 straturi cu buzunar pentru filtru suplimentar. Copii - 8 lei. Adulti - 10 lei", asa suna un alt anunt.

Alte anunturi sunt ceva mai cinstite si te avertizeaza de la inceput ca nu sunt masti care protejeaza atat de bine precum cele medicale.

"Masca personalizata pentru copii cu varsta 4-8 ani si 9-14 ani. Peste 130 modele.
Pentru o utilizare corecta, pozitionati masca astfel incat sa acopere varful nasului, gura si barbia. Prindeti cele doua elastice dupa urechi. DUPA FOLOSIRE, MASCA POATE FI SPALATA SI REFOLOSITA! ATENTIE! Aceasta masca nu are filtre speciale integrate. Nu este un dispozitiv medical".

Ministrul Sanatatii a anuntat ca nu vor purta masca de protectie copiii de la gradinita, cu varsta pana la 5 ani. Desi afirmatia a mai fost facuta in spatiul public, zeci de anunturi ale diferitelor persoane din toata Romania promoveaza masti pentru copii cu varste intre 2 si 4 ani.

De asemenea, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, chiar afirma recent, ca elevii vor trebui sa poarte masti ajustate pe marimea fetei lor pentru ca altfel daca vor avea masti precum adultii acestea nu sunt deloc de ajutor pentru ca nu protejeaza.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.