Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul BioNTech a 'explodat' în pandemie: a trecut de 3 miliarde de euro într-un singur trimestru

AP News
biontech

Compania farmaceutică germană BioNTech, care dezvoltă împreună cu producătorul american de medicamente Pfizer Inc vaccinul COVID-19, a anunţat rezultate trimestriale solide, după ce pandemia a stimulat cererea, transmite AP, potrivit Agerpres.

În trimestrul patru din 2021, compania germană a raportat un profit net de aproape 3,2 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari), faţă de 367 milioane de euro în perioada similară din 2020. Câştigurile pe acţiune au urcat la 12,18 euro, de la 1,43 euro în urmă cu un an.

Pe ansamblul anului trecut, BioNTech a înregistrat un profit net profit de 10,3 miliarde de euro, la venituri de 19 miliarde de euro.

De asemenea, câştigurile în trimestrul patru din 2021 au crescut la 5,5 miliarde de euro, de la 345,4 milioane de euro în perioada similară din 2020.

"Veniturile noastre de pe urma vaccinului COVID-19 au fost influenţate semnificativ de circumstanţele extraordinare ale pandemiei", a apreciat directorul financiar Jens Holstein.

Campania de vaccinare cu vaccinul Pfizer-BioNTech, comercializat sub denumirea Comirnaty, a început în decembrie 2020. A fost primul vaccin bazat pe tehnologia mRNA aprobat de autorităţile de reglementare precum şi cel mai bine vândut medicament la nivel mondial în 2021.

BioNTech, cu sediul în Mainz lângă Frankfurt, a anunţat că anul trecut au fost livrate aproximativ 2,6 miliarde de doze de vaccin.

În acest an, BioNTech are comenzi pentru încă 2,4 miliarde de doze, ceea ce ar urma să aducă companiei venituri între 13 şi 17 miliarde de euro.

Firma va folosi profiturile pentru dezvoltarea altor medicamente, contra cancerului şi altor boli, şi intenţionează să dubleze în 2022 cheltuielile de cercetare-dezvoltare (R&D), la 1,4 - 1,5 miliarde de euro.

BioNTech a anunţat că a propus un dividend special în numerar de doi euro pe acţiune, şi va răscumpăra acţiuni de până la 1,5 miliarde de euro deoarece "vrem să împărţim succesul nostru cu acţionarii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.