Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Facebook a crescut de trei ori

facebook

Platformele mobile au generat 59% din veniturile din publicitate ale Facebook în perioada ianuarie-martie, împingând veniturile si profitul retelei de socializare cu mult peste estimarile analistilor, transmite Bloomberg.

Actiunile companiei au urcat cu pâna la 6% în prelungirea sedintei oficiale de tranzactionare de miercuri pe bursa de la New York, semnalând ca Facebook îsi va continua ascensiunea dupa ce si-a dublat capitalizarea de piata în ultimul an.

Directorul financiar executiv al Facebook, David Ebersman, si-a anuntat marti demisia. Ebersman a ajutat compania sa-si revina dupa listarea dezastruoasa la bursa si sa atinga o capitalizare de piata de 160 miliarde de dolari.

Facebook raporteaza 1,28 miliarde utilizatori activi la finele lunii martie, reprezentând aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel global. La sfârsitul anului trecut, reteaua de socialiare raporta 1,23 miliarde utilizatori activi.

Mai mult de 1 miliard dintre utilizatorii activi lunar, si peste jumatate dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook acceseaza reteaua prin platforme mobile.

Compania de cercetare de piata EMarketer estimeaza ca Facebook va avea în acest an o cota de 22% din piata publicitatii mobile, evaluata la 31,5 miliarde de dolari, fata de 18% în 2013. Între timp, cota de piata a Google va scadea de la 49% la 47%.

Facebook a efectuat recent doua achizitii rasunatoare, preluând aplicatia de mesagerie instant WhatsApp într-o tranzactie evaluata la 19 miliarde de dolari si dezvoltatorul de echipamente pentru realitate virtuala Oculus VR, pentru 2 miliarde de dolari. WhatsApp are 500 milioane de utilizatori, însa genereaza venituri modeste deoarece nu distribuie publicitate.

Facebook a încheiat primul trimestru al anului cu rezerve acumulate de 12,6 miliarde de dolari.

mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.