Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul net al Băncii Transilvania a scăzut anul trecut cu peste 3%, la 1,18 miliarde lei

banca transilvania

Profitul net al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), a doua cea mai mare bancă din România, a scăzut anul trecut cu 3,46%, la 1,18 miliarde lei, potrivit datelor prezentate joi de bancă.

“În 2017, creşterea organică a fost conform planurilor şi strategiei noastre. Rezultatele înregistrate demonstrează situaţia financiară solidă a băncii şi reprezintă baza planurilor ambiţioase pentru acest an. 2018 va fi un an în care, pe lângă continuarea creşterii organice, vom gestiona integrarea Bancpost în businessul nostru şi vom începe să replicăm modelul de business BT peste graniţă, în Republica Moldova, la Victoriabank”, spune Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT.

Veniturile operaţionale ale băncii au scăzut cu 4,6%, la 2,67 miliarde lei.

“Ne bucurăm că în 2017 am menţinut trendul de creştere a profitabilităţii băncii, dar şi a veniturilor, ceea ce arată încrederea clienţilor în BT. Eficientizarea şi controlul costurilor vor fi ţintele principale pentru Banca Transilvania, în următoarea perioadă”, afirmă Ömer Tetik, director general BT, anunță News.ro.

Citește și: SUA pun presiune pe aliaţii europeni din cadrul NATO să îşi sporească cheltuielile militare: În ce stadiu se află România

Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiţiei europene, este de 6%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 70%.

La nivelul anului trecut, peste 10.000 de persoane şi-au cumpărat anul trecut o locuinţă prin împrumuturile ipotecare/imobiliare BT şi peste 3 milioane de carduri au fost emise.

Peste 2,8 milioane de plăţi în valoare de peste 17,6 miliarde lei au fost făcute de Banca Transilvania către Trezorerie. Totodată, 51,3 milioane de operaţiuni (plăţi) au fost făcute de clienţii Băncii Transilvania în anul 2017, fără includerea celor cu carduri.

De asemenea, Grupul BT a încheiat anul 2017 cu active de 59,8 miliarde lei, din care banca deţine 59,3 miliarde lei.

Creditele nete, incluzând leasing, reprezintă 50,6% din activele Grupului BT. Solvabilitatea băncii este de 17,49%, fără a include rezultatul anului 2017 si 21,16% cu profitul anului 2017 inclus.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România, are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de persoane în echipă şi peste 500 de sedii.

Banca Transilvania are o capitalizare de 9,98 miliarde lei.

Banca Transilvania a depăşit în 2016 în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.