Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul net al companiei ruse Gazprom Neft Q2 scade cu 43% de la an la an

infoactual.ro
Nord Stream gaze

Profiturile companiilor petroliere globale au scăzut cu aproximativ jumătate față de 2022, când acțiunile Rusiei în Ucraina au dus la creșterea prețurilor la petrol și gaze, scrie zawya.com.

Acest conținut a fost produs în Rusia, unde legea restricționează acoperirea operațiunilor militare rusești în Ucraina.

Gigantul petrolier rus Gazprom Neft a declarat joi ca profitul net al trimestrului II a scăzut cu 43% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 140,1 miliarde de ruble (1,5 miliarde de dolari), pe măsură ce vânzările au scăzut.

Profiturile companiilor petroliere globale au scăzut cu aproximativ jumătate față de 2022, când acțiunile Rusiei în Ucraina au dus la creșterea prețurilor la petrol și gaze.

Companiile rusești nu și-au dezvăluit în mod regulat rezultatele financiare de la începutul a ceea ce Kremlinul numește o „operație militară specială” în Ucraina, în februarie 2022. Gazprom Neft nu și-a publicat rezultatele financiare anul trecut.

Compania, filiala petrolieră a gigantului gazier Gazprom, a mai spus că veniturile sale totale din aprilie - iunie au scăzut la 821,6 miliarde de ruble, de la 835,8 miliarde în aceeași perioadă din 2022.

Acțiunile Gazprom Neft au crescut cu 0,4% la începutul tranzacțiilor cu Moscova. Agenţia de ştiri Interfax a declarat că profitul pe şase luni al companiei a depăşit aşteptările analiştilor.

Sectorul energetic al Rusiei a fost supus unei presiuni severe din cauza sancțiunilor occidentale, impuse din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina. Acestea includ plafoane de preț și un embargo asupra achizițiilor de petrol pe mare a Rusiei.

Cu toate acestea, producția și exporturile de petrol ale țării au fost susținute de o creștere semnificativă a vânzărilor către China și India, care sunt văzute ca fiind apropiate din punct de vedere politic de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.