Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul trimestrial al OTE a crescut datorită performanţei din România

grafic crestere

Profitul operaţional al companiei elene Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a crescut cu 0,9% în trimestrul trei din 2020, deoarece operaţiunile pozitive din România au compensat impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) pe piaţa internă, transmite Reuters potrivit Agerpres.

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a înregistrat în perioada iulie-septembrie 2020 un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 376 milioane de euro (443,19 milioane de dolari), faţă de 372,8 milioane de euro în trimestrul trei din 2019. În România, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare a crescut cu 40,5% în trimestrul trei din 2020, la 50,3 milioane de euro, de la 35,8 milioane de euro în perioada similară din 2019.

Creşterea solidă din România şi operaţiunile de bandă largă din Grecia au compensat veniturile mai scăzute din roaming şi de pe segmentul de telefonie mobilă din Grecia, afectată de sezonul turistic slab, în urma restricţiilor introduse pentru stoparea pandemiei, a informat compania elenă de telecomunicaţii.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Noile restricţii impuse în Grecia săptămâna trecută ar urma să afecteze operaţiunile OTE în trimestrul patru din 2020, dar impactul nu va fi atât de semnificativ în urma expunerii mai scăzute la turism în lunile de iarnă, a precizat OTE Telecom, al cărei acţionar majoritar este compania Deutsche Telecom, cu o participaţie de 46%.

OTE va continua reducerile de costuri "severe" pentru a sprijini profitul şi fluxul de numerar, care ar urma să ajungă anul acesta la 350 milioane de euro, se arată în comunicatul operatorului elen.

În 9 noiembrie, Hellenic Telecommunications Organization a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021.

Potrivit unui comunicat al OTE, la valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, însă aceasta poate fi supusă unor ajustări la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant.

Operatorul OTE menţionează că îşi va păstra statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.