Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoza meteo pentru 23 iulie - Canicula puternică se menține. Disconfortul termic se accentuează

canicula

Prognoza meteo pentru 23 iulie - Canicula puternică se menține. Disconfortul termic se accentuează

Duminică, 23 iulie 2023, vremea se menține caldă și disconfortul termic este ridicat. Pe alocuri, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Duminică, 23 iulie 2023, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge un nivel ridicat.

„Duminică, valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade”, conform ANM.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea și Muntenia va fi instabilitate meteorologică, deci nu este exclus să apară averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, ziua, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului.

Aceeași maximă se va înregistra duminică, 23 iulie, și în Timișoara și Târgu Jiu. La Alba Iulia vor fi 31 grade Celsius, la Craiova 34 grade Celsius, la Tulcea 30 de grade Celsius.

Pe litoral, maxima va fi de 29 grade Celsius.

Primele 15 zile din iulie au fost 15 zile cele mai călduroase înregistrate vreodată, iar luna iulie a acestui an este pe cale de a deveni luna iulie cea mai călduroasă, a anunțat Carlo Buontempo, directorul serviciului climatic din cadrul Observatorului european Copernicus, care deţine date încă din 1940.

Specialiștii atrag atenția că trebuie evitată expunerea la soare în intervalul orar 10-18 și că este nevoie de multă hidratare, deoarece există un risc crescut de îmbolnăvire și chiar deces.

„Evitarea expunerii la soare în intervalul 10.00-18.00, când activitatea solară este mai intensă, sau dacă suntem nevoiți să lucrăm în aer liber, atunci să putem să ne protejăm cu haine subțiri, de culoare deschisă, care să permită circulația aerului și să ne protejăm capul cu o pălărie sau cu o șapcă care să împiedice expunerea directă la soare. Astea sunt măsuri generale, de bun simț aș spune, dar mai sunt câteva elemente pe care lumea trebuie să le știe. Vorbim de cele legate de hidratare. Hidratarea trebuie să fie periodică, trebuie să țină cont și de pierderile de apă. Una este dacă stăm într-o încăpere cu aer condiționat, altceva este dacă stăm în aer liber, iar temperatura crește peste 40 de grade, pierderea de apă e mult mai mare în a doua situație și ea trebuie compensată”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Euronews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.