Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoza meteo pentru vara anului 2021: Fenomenele extreme continuă

vijelie

Meteorologul Elena Mateescu a anunțat că fenomenele meteo extreme care au lovit mai multe țări din Europa, dar și mai multe județe din România continuă pe parcursul întregii veri.

„Trebuie să luăm în considerare vara anului 2021 la nivelul întregului continent, o vară a extremelor meteo. Dacă țările scandinave s-au confruntat timp îndelungat cu valuri de căldura, România nu a făcut excepție. Ne amintim sfârșitul lunii iunie, apoi și în iulie și iată aceste alternanțe care ne aduc de la caniculă la fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, când schimbările de mase de aer diferite și cu cât diferențele de temperaturi sunt mai mari, cu atât violența fenomenelor specifice condițiilor de instabilitate este mai mare. Avem sisteme noroase bine organizate, datorită acestei pătrunderi de masă de aer rece, după mai multe zile de caniculă.

Ce s-a întâmplat în vestul Europei s-a datorat unui ciclon de altitudine. În sud-estul Europei vorbim de un transport de masă de aer rece, venit după o masă de aer foarte cald și care a adus sisteme noroase foarte bine organizate, cu ploi abundente, intensificări ale vântului. Aceste alternanțe rămân de interes, dacă luăm în considerare și estimarea pentru următoarele 4 săptămâni. Săptămâna viitoare vorbim de o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit, 26 iulie-2 august, cu tendință spre deficit a precipitațiilor toată săptămâna, după care săptămâna 2-9 august e posibil să consemnăm din nou o tendință spre excedent a cantității de precipitații. Ce a mai rămas din vară va mai aduce în atenție astfel de perioade” a mai precizat meteorologul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.