Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prognoză pesimistă a viceprimarului Capitalei: Pasul către o administraţie modernă o să-l facem cred că în următorii 10 ani

Agerpres
Stelian Bujduveanu

Dezvoltarea Bucureştiului se poate realiza cu unificarea prin digitalizare a primăriilor din Capitală, a declarat vineri viceprimarul Stelian Bujduveanu.

"Cred că Bucureştiul o ia într-o direcţie greşită şi nu din cauza edililor, ci din cauza legislaţiei care guvernează astăzi acest oraş care se comportă ca şapte oraşe, cu şase consilii locale şi unul general, cu şapte primari. Pasul către o administraţie modernă (...) o să-l facem cred că în următorii 10 ani (...) Această dezvoltare a oraşului o putem face prin unificarea prin digitalizare a acestor şapte - cu Primăria Generală - administraţii", a spus Stelian Bujduveanu, la o dezbatere online pe tema digitalizării Bucureştiului, ce a avut loc în cadrul Tech Expo.

Viceprimarul Capitalei a opinat că doar prin digitalizarea GIS-urilor (Geographic Information Sistem - n.r.), a serviciilor de mediu, de salubritate vor putea fi unificate cele şapte entităţi.

Primarul Clotilde Armand este de părere că proiectul legat de GIS trebuie coordonat de Primăria Generală, iar edilul Radu Mihaiu a menţionat că primarul general are un astfel de GIS, mai rămâne să-l deschidă şi către alţii pentru interoperabilitate. Bujduveanu a menţionat că Municipalitatea va deschide GIS-ul.

"Avem un soft intern astăzi, noi urmărim circuitul documentelor, dar intern (...) atâta timp cât există un flux intern de verificare a documentelor, de ce să nu-l faci şi extern, pentru cetăţeni? Asta ne propunem anul acesta. Ne dorim ca orice cetăţean care depune o cerere (...) să poată să urmărească în timp real cu un cod şi o parolă unde se află documentul lui şi cine-l ţine întârziat", a afirmat Stelian Bujduveanu.

El susţine că eliminarea corupţiei dintr-o instituţie se face prin ruperea legăturii între cetăţean şi funcţionarul public.

"Dorim să facem o hartă interactivă (...) prin care domeniul public şi privat al municipiului Bucureşti să fie evidenţiat şi transparent pentru toate persoanele", a declarat Bujduveanu.

Potrivit acestuia, alte domenii care au nevoie de digitalizare sunt transportul şi parcările publice. "Nu trebuie să îţi ia mai mult de 5 secunde să plăteşti un serviciu public cum ar fi parcarea sau transportul public", a explicat viceprimarul.

El şi-ar dori ca, aşa cum primarii de sector împreună cu edilul general s-au întâlnit şi au pus bazele unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru deşeuri, să fie înfiinţată o asociaţie similară şi în ceea ce priveşte digitalizarea.

"Azi Primăria Municipiului Bucureşti nu are o direcţie care să aibă contactul direct cu operatorii economici. Asta ne propunem la reorganizare. Ne propunem o direcţie care să vină în sprijinul operatorilor economici şi aşa se va numi - Direcţia Sprijin Operatori Economici", a mai spus viceprimarul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.