Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program balistic: Coreea de Nord acuză SUA de `standarde duble`

sua coreea de nord

Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că practică "standarde duble" cu privire la testarea armamentului, a raportat joi presa de stat nord-coreeană, după o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate la ONU pe această problemă, notează AFP preluat de agerpres.

Phenianul a procedat la tirul unei noi rachete balistice strategice mare-sol (SLBM), marţi, cel mai recent dintr-o serie de teste recente, provocând această reuniune a Naţiunilor Unite la iniţiativa Washingtonului şi Londrei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a afirmat că testul nu a vizat Statele Unite şi a fost efectuat "numai pentru apărarea ţării".

"Deci, Statele Unite nu trebuie să se îngrijoreze sau să se preocupe la acest tir de încercare", a adăugat purtătorul de cuvânt, într-o declaraţie difuzată de agenţia oficială de presă, KCNA.

Critica americane la adresa Phenianului legate de "dezvoltarea şi tirurile de încercare a aceluiaşi sistem de armament pe care îl deţine sau dezvoltă Statele Unite este o expresie clară a standardului dublu", a adăugat diplomatul.

"Aceasta nu face decât să ne întărească suspiciunea" cu privire la sinceritatea declaraţiilor Statelor Unite insistând că nu au nicio intenţie ostilă faţă de regimul Kim Jong Un, a subliniat el.

Kim Jong Un s-a întâlnit de trei ori cu preşedintele american în exerciţiu la acea dată Donald Trump, dar cei doi au eşuat să se înţeleagă asupra unui acord care să pună capăt programului nuclear al Coreei de Nord.

Discuţiile sunt blocate de la eşecul summitului de la Hanoi de la începutul anului 2019.

Preşedintele Joe Biden a promis că va continua să exploreze calea diplomatică, dar cu o abordare mai discretă, căutând domenii de progres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.