Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program care asigură baza juridică pentru intensificarea schimburilor româno-polone în cultură şi educaţie, semnat în Polonia

romania polonia ungaria

Un program care asigură baza juridică pentru intensificarea schimburilor româno-polone în domeniile culturii, educaţiei, cercetării ştiinţifice, mass-media, tineretului şi sportului a fost semnat, miercuri, în Polonia, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), conform Agerpres.

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a efectuat miercuri o vizită în Republica Polonă. Cu această ocazie, a avut loc ceremonia de semnare a Programului de aplicare a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind colaborarea în domeniul ştiinţei, învăţământului şi culturii.

Documentul a fost semnat, pentru partea română, de secretarul de stat Alexandru Victor Micula, iar pentru partea polonă, de secretarul de stat pentru afaceri parlamentare, comunitatea poloneză din străinătate şi diplomaţie publică, Jan Dziedziczak.

Programul de aplicare asigură baza juridică pentru intensificarea schimburilor româno-polone în domeniile culturii, educaţiei, cercetării ştiinţifice, mass-media, tineretului şi sportului, urmărind să asigure condiţii favorabile pentru dezvoltarea nivelului de învăţare a limbii materne precum şi istoria, geografia şi cultura României în Republica Polonă şi a Republicii Polone în România, se arată în comunicat.

În acest context, cei doi semnatari au subliniat potenţialul pe care acest program îl deţine în dinamizarea relaţiilor culturale şi educaţionale dintre cele două state, prin colaborarea la nivelul organizaţiilor şi instituţiilor guvernamentale, dar şi al uniunilor şi asociaţiilor de creaţie, al specialiştilor şi experţilor.

În marja evenimentului, secretarul de stat Micula a avut un dialog cu subsecretarul de stat pentru politici de securitate, afaceri consulare şi politica estică, Bartosz Cichocki, pe tema modalităţilor de dezvoltare a unor proiecte concrete în domeniul cultural. Părţile au convenit asupra importanţei promovării de iniţiative comune, în orizontul anului 2018, care marchează Centenarul Marii Uniri a României, respectiv al Independenţei Republicii Polone.

Totodată, cu acest prilej, s-a efectuat un schimb de opinii cu privire la noua lege a învăţământului din Ucraina, la opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la această lege şi evoluţiile din Ucraina, Federaţia Rusă şi Republica Moldova, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.