Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program de masterat 'Medicamentul de la uz la abuz' la UMFST, în parteneriat cu Astra Zeneca

Medicamente

Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş a anunţat, marţi, lansarea unui nou program de masterat pe farmacovigilenţă, în parteneriat cu compania Astra Zeneca, intitulat "Medicamentul de la uz la abuz. Farmacovigilenţă şi reglementare", care urmăreşte siguranţa pacienţilor şi o mai bună gestionare a riscurilor legate de utilizarea medicamentelor, potrivit Agerpres.

"Programul a fost creat cu scopul de a răspunde nevoilor actuale ale sistemului de sănătate şi industriei farmaceutice, formând specialişti competenţi şi capabili în domeniul farmacovigilenţei. Noul program se axează pe monitorizarea eficacităţii şi siguranţei farmacoterapiei, evaluarea intoxicaţiilor medicamentoase, optimizarea terapiei şi identificarea soluţiilor pentru reducerea consumului abuziv de medicamente. Acesta include stagii practice la Centrul de excelenţă în farmacovigilenţă din Târgu Mureş, realizate cu sprijinul companiei Astra Zeneca", a arătat Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş într-un comunicat de presă.

Masteratul "Medicamentul de la uz la abuz. Farmacovigilenţă şi reglementare" se adresează absolvenţilor Facultăţilor de Medicină şi Farmacie, dar şi specialiştilor care provin din industria farmaceutică, organisme cu atribuţii de reglementare şi control a medicamentului şi suplimentelor alimentare, care justifică cunoştinţe de bază în specialităţile abordate prin masterat.

Programul este coordonat de prof. univ. dr. Vari Camil-Eugen, iar cadrele didactice de la UMFST Târgu Mureş vor colabora cu specialişti în farmacovigilenţă din cadrul companiei Astra Zeneca pentru a pregăti viitorii specialişti.

"Masteranzii vor dobândi competenţe esenţiale, precum evaluarea eficacităţii şi siguranţei tratamentelor, elaborarea planurilor de supraveghere post-marketing, identificarea şi propunerea de soluţii pentru intoxicaţii medicamentoase şi dezvoltarea de metode eficiente pentru analiza probelor biologice. Pentru anul universitar 2023/2024 sunt alocate 50 de locuri, iar înscrierile se realizează în perioada 1-8 septembrie 2023 (în ultima zi, până cel mai târziu la ora 12,00). Examenul de admitere va avea loc în 11 septembrie 2023, în conformitate cu tematica şi condiţiile aprobate şi constă într-un interviu din tematica şi bibliografia afişată pe site", au precizat reprezentanţii UMFST Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.