Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program draconic! BCE își pedepsește angajații după ce s-au plâns că măririle de salarii sunt prea mici

caleaeuropeana.ro
banca centrala europeana bce

Banca Centrală Europeană (BCE) va permite angajaţilor să lucreze de acasă 110 zile pe an, aproximativ jumătate din timp, transmite Bloomberg. Reglementarea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, permite ca zece zile lună angajaţii să lucreze de la distanţă. Este mai strict decât actualul sistem, conform căruia angajaţii trebuie să fie la birou cel puţin opt zile pe lună. "Noile reglementări au fost adoptate în urma unei analize a situaţiei din 2022 şi a discuţiilor cu reprezentanţii angajaţilor. Le vom revizui la fiecare doi ani", a precizat un purtător de cuvânt al BCE.

Angajatorii din întreaga lume fac presiuni asupra angajaţilor să petreacă mai mult timp la birou, după ridicarea restricţiilor, deşi aranjamentele flexibile rămân populare în rândul lucrătorilor. Unele firme oferă angajaţilor reduceri la mâncarea consumată la birou pentru a-i stimula.

Un recent studiu al LinkedIn sugerează că munca de acasă nu mai este atât de căutată în Marea Britanie, după ce creşterea şomajului a sporit puterea companiilor. Noua politică a BCE vine în contextul în care reprezentanţii angajaţilor sunt nemulţumiţi de planificata majorare a salariilor cu 4% anul viitor, deoarece rata inflaţiei ar urma să depăşească 8%

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.