Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program național dedicat fenomenului de bullying din școli, lasat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

FDVPDR
bullying

Elevii de la 50 de școli din România vor participa, în premieră, la un program național dedicat fenomenului de bullying.

”Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!” este un program-pilot, lansat de către Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR).

”Bullying-ul traumatizează atât victima, cât familia acesteia și are consecințe grave, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pentru ca acest fenomen să fie stopat, este foarte important să înțeleagem, cu toții, cu adevărat, cât de traumatizant poate fi bullying-ul”, a declarat Florentina Negrescu, psiholog Școala FDVDR și unul dintre specialiștii implicați în acest proiect.

În cadrul programului, elevi din clasele II-XII vor participa la întâlniri săptămânale, unde specialiștii vor vorbi despre agresiuni și agresori și îi vor învăța pe copii să se protejeze emotional, în cazul în care sunt agresați, dar și pe cei care se află în poziția de agresori, cum să își exprime emoțiile și cum să își schimbe comportamentul.

”Fenomenul de bullying este foarte răspândit, din păcate, atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Definiția bullying-ului este o agresiune sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane. Programul ”Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!”  urmăreşte adoptarea unor mecanisme de prevenire şi intervenţie în diminuarea fenomenului de bullying, precum şi învăţarea unor tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi”, a declarat Sabina Grosoșiu, psiholog Școala FDVDR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.