Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program pilot de transport şcolar într-un cartier din municipiul Suceava

microbuz scolar

Un program pilot de transport şcolar este operaţional într-un cartier din municipiul Suceava, începând de luni, şi are în vedere preluarea elevilor din zona în care locuiesc pentru a fi duşi la unitatea de învăţământ, iar la sfârşitul cursurilor urmând să fie aduşi acasă.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat efectuarea primelor curse de tip transport şcolar, ce ar putea fi extinse şi în alte zone, pentru reducerea traficului rutier generat de părinţii care duc copiii la şcoală.

"Începând de astăzi, am introdus în zona cartierului ANL Burdujeni, unde sunt mulţi copii, elevi ai Şcolii Generale Nr. 10, un program pilot, privind transportul şcolar. Autobuzul şcolar va circula pe traseul str. Putnei - Şcoala Generală Nr. 10 şi va prelua copiii din staţiile stabilite împreună cu părinţii. Elevii vor coborî doar în faţa unităţii de învăţământ, iar după ore vor pleca acasă cu acelaşi autobuz. Accesul acestora se va face pe baza abonamentului (...) După perioada de testare, vom analiza ce trebuie modificat ca orar. În funcţie de cereri, vom analiza dacă putem introduce acest proiect şi în alte zone. Doar aşa putem reduce traficul rutier şi îi vom şti pe copii în siguranţă'', a spus Harşovschi.

Elevii care au domiciliu în municipiul Suceava beneficiază de abonament gratuit pentru transportul local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.