Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program special pentru copiii supradotați din România

copii dotati

Copiii și tinerii supradotați au acum șansa, prin Programul ”O minte sclipitoare”, să își îmbunătățească și mai mult performanțele, alături de specialiști și consilieri care îi vor ghida. Programul se adresează copiilor și tinerilor cu IQ ridicat, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Acesta le oferă copiilor cu abilități specifice supradotaților posibilitatea să identifice nu doar coeficientul de IQ ci și abilitățile necesare pentru a se descurca în viață. ”Pentru a obține succesul pe toate planurile, copiii au nevoie, pe lângă abilitățile academice, și de abilități sociale, toate acestea formând un tot care le va permite să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale”, a declarat Floretina Negrescu, psiholog Școala FDVDR.

Prin intermediul acestui program, prin recomandările consilierilor, elevii vor fi în măsură să afle care sunt ariile care trebuie dezvoltate și vor fi astfel capabili să-și îmbunătățească performanțele. De asemenea, profesorii, prin recomandările pe care le vor primi, vor știi cum să îi ajute eficient pe acești copii să-și folosească la maxim potențialul de care dispun.

Programul cuprinde 3 etape, susținerea testului de cultură generală. În funcție de rezultatul obținut, copiii se vor califica în etapa a II-a – susținerea testului de inteligență. Etapa a III-a este reprezentată de sesiuni de concluzii și recomandări pentru triunghiul copil-părinte-educator.

Printre recomandările specialiștilor se vor număra și activități complementare care să îi ajute pe copiii supradotați să își dezvolte întregul potențial, să își contureze trăsăturile de personalitate și să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale. Activitățile din cadrul acestui program vor avea loc ONLINE, pe platforma educațională Școala FDVDR. Participarea la acest program este GRATUITĂ. Înscrierea se va realiza prin completarea unui formular, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, până pe 31 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.