Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul alimentar mondial îi acuză pe rebelii houthi din Yemen că au deturnat din ajutorul umanitar

twitter.com
yemen

Programul alimentar mondial (PAM) i-a acuzat luni pe rebelii houthi din Yemen că au deturnat din ajutorul umanitar destinat acestei ţări şi i-au îndemnat să pună capăt de urgenţă acestui "comportament criminal", avertizând că în caz contrar va fi obligat să înceteze colaborarea cu ei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O mare parte din ajutorul destinat locuitorilor din capitala Sanaa, controlată de rebeli, nu a ajuns la destinaţie, notează într-un comunicat agenţia ONU cu sediul la Roma. 

Există mai multe informaţii care arată că aceste ajutoare au fost deturnate de o organizaţie controlată de autorităţile rebele şi însărcinată de PAM cu distribuirea asistenţei umanitare, fiind în cele din urmă scoase la vânzare în pieţe din Sanaa. Cazuri similare de deturnare a ajutoarelor au mai fost semnalate şi în alte regiuni controlate de houthi, precizează PAM.

Citește și: Protestele determină anularea lansării celor 130.000 de baloane cu care un club din Filipine plănuia să stabilească un record de Anul Nou

Or, acest lucru "este scandalos într-un moment în care în Yemen sunt copii care mor de foame", subliniază directorul general al agenţiei, David Beasley. 

Războiul din Yemen, statul cel mai sărac din Peninsula arabică, s-a soldat până acum cu cel puţin 10.000 de morţi, iar milioane de oameni sunt ameninţaţi de foamete în această ţară care trece prin "cea mai gravă criză umanitară din lume", conform ONU. Conflictul dintre rebelii şiiţi houthi, susţinuţi de Iran, şi forţele loiale preşedintelui Mansour Hadi s-a intensificat în martie 2015, pe fondul intervenţiei unei coaliţii militare sub comandament saudit de partea forţelor proguvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.