Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Alimentar Mondial: 'Încălzirea globală provocată de om este cauza foametei care afectează Madagascarul'

incalzirea globala

Încălzirea globală provocată de om este cauza foametei care afectează Madagascarul, prima de acest fel, dar nu ultima, a avertizat marţi un responsabil al Programului Alimentar Mondial (PAM), informează AFP.

Potrivit lui Aduino Mangoni, director adjunct al PAM în Madagascar, 30.000 de persoane suferă în prezent de foamete în jumătatea de sud a insulei, lovită de o secetă fără precedent de 40 de ani, şi peste 1,3 milioane, de malnutriţie acută, a subliniat acesta prin videoconferinţă în timpul unui briefing ONU la Geneva.

Pentru responsabilul PAM, aceasta este prima foamete cauzată de încălzirea globală provocată de activităţile umane.

Este, de asemenea, "singura foamete legată de schimbările climatice de pe Terra", a insistat el, subliniind că episoadele de foamete care afectează în prezent Yemenul, Sudanul de Sud şi regiunea etiopiană Tigray sunt cauzate de conflicte.

"Situaţia este deosebit de îngrijorătoare", a subliniat el, descriind copiii,"ajunşi piele şi os", pe care i-a întâlnit la un centru de nutriţie într-o deplasare recentă în cea mai afectată regiune a insulei.

"Este sfâşietor", a adăugat el.

"Următoarea recoltă nu poate veni decât peste şase luni, iar situaţia va continua să se deterioreze până atunci", a avertizat el, amintind că 500.000 de copii suferă deja de malnutriţie, dintre care 110.000 de o formă gravă sau acută, fiind doar la un pas de moarte, potrivit Agerpres.ro.

PAM are nevoie de 69 de milioane de dolari pentru a oferi ajutorul de urgenţă necesar în următoarele şase luni.

În vârful sudic al insulei, 91% din populaţie trăieşte în sărăcie, iar seceta a distrus capacităţile de producţie agricolă şi piscicolă de care familiile depind pentru supravieţuire, arată un raport recent al Amnesty International.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.