Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul COVAX va primi cel puţin 100 de milioane de doze de vaccinuri din partea UE

Covax

Uniunea Europeană intenţionează să doneze cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru iniţiativa COVAX până la sfârşitul anului, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa.

Ea a anunţat decizia la Summitul privind criza sanitară globală, o întâlnire prin videoconferinţă a statelor din grupul G20 organizată de Comisia Europeană şi Italia, scrie Agerpres.ro.

Programul COVAX este un efort susţinut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a livra vaccinuri celor mai nevoiaşi oameni din lume, care a fost însă afectat de criza de vaccinuri.

Criza coronavirusului a arătat importanţa cooperării internaţionale în lupta împotriva pandemiei, a declarat premierul italian Mario Draghi în discursul său de deschidere.

UE şi Italia, care în prezent deţine preşedinţia G20, organizează summitul pentru a le permite participanţilor să facă schimb de experienţe acumulate în timpul pandemiei.

Obiectivul summitului online este convenirea unei "Declaraţii de la Roma", un document care stabileşte orientările pentru prevenirea unor viitoare crize sanitare şi asigurarea unei mai bune pregătiri pentru astfel de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.