Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul de mentorat al cluburilor, proiect din Strategia Tehnică a Federației Române de Fotbal a ajuns la academiile celor de la Rapid și CSA Steaua

Facebook @ FCRapid 1923 Juniori
Rapid Steaua juniori

Programul de mentorat al cluburilor, proiect din Strategia Tehnică a Federației Române de Fotbal, a debutat în luna martie, anunță frf.ro. La acest proiect participă șase academii din România: CSA Steaua București, Rapid București, Universitatea Craiova, UTA Arad, CFR Cluj și U Cluj.

Principiile care au stat la baza selectării acestor academii au fost: participarea la proiectul Football Academies și evaluarea finală a directorului de academie la examenul final, poziția în Clasificarea Academiilor, numărul de jucători dați la echipa națională și, bineînțeles, dorința academiilor de a participa.

Vlad Munteanu, director sportiv FRF
“Am avut primele două vizite din acest nou program, la Steaua și Rapid. Cluburile sunt dornice să acumuleze această expertiză internațională și un obiectiv clar al programului e să ajutăm cluburile să-și definească o strategie clară în creșterea jucătorilor.”

George Ogăraru, CSA Steaua
“S-au discutat lucruri care țin de managementul clubului, de managementul academiei, de filosofia fotbalistică. Suntem bucuroși pentru că se întâmplă la noi în club, ajută academia să se dezvolte și antrenorii să crească pe această scară a profesionalismului.”

Vasile Maftei, Rapid
“Mă bucur că am fost aleși pentru a se implementa acest program. Sunt lucruri noi pe care le învățăm, lucruri care sunt deja implementate în fotbalul din străinătate de foarte mulți ani. Este o experiență bună pentru noi și sperăm să aplicăm și să adaptăm acest program la clubul nostru.”

Noul proiect este subvenționat de Federația Română de Fotbal, în proporție de 75%. FRF Club Implementation va consta în patru vizite a câte două zile, la fiecare dintre cele 6 academii, a unei delegații ce va fi formată din Lucian Burchel, directorul SFA, Ilie Alexe, director sportiv loturi naționale de juniori U15-U19, Vlad Munteanu, manager de proiect, și specialiști cu experiență internațională în domeniu, reprezentanți ai academiilor de top din străinătate sau de la alte federații.

În cadrul acestor vizite vor avea loc discuții cu staff-urile și antrenorii academiilor, precum și antrenamente practice pe teren.

Partenerul din zona de educație este compania belgiană Double Pass care are o experiență globală în ultimii 20 de ani cu peste 1.000 de cluburi, dar și federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia. De asemenea, începând din 2020 este și partenerul FIFA pentru Talent Development Programme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.