Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul hramului Parohiei Ortodoxe Române din Altötting-Trostberg a inclus o prelegere despre viața de familie

activenews.ro
familie

Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Altötting-Trostberg și-a sărbătorit hramul organizând slujbe și o întrunire utilă pentru viața credincioșilor. După Prohodul Maicii Domnului, Părintele Athanasie Ulea a susținut conferința „Relația dintre părinți și copii în condițiile diasporei”, potrivit basilica.ro.

Părintele Athanasie Ulea slujește la Centrul Bisericesc München și este medic psihiatru.

„Am încercat să ne rugăm mai mult, hrănindu-ne duhovnicește din bogăția rugăciunilor speciale specifice praznicului și îndreptându-ne atenția spre lucruri folositoare care preocupă cu precădere familiile românești stabilite în diaspora”, a declarat Părintele Paroh Cristian Ștefan.

La slujba hramului au luat parte Părintele Ieromonah Chiril Socaciu, Inspector Eparhial al Arhiepiscopiei Germaniei și preot paroh la Erlangen, Părintele Klaus Klein, slujitor al Parohiei Erlangen, și Părintele Marius Tăut, parohul din Schwabach-Roth.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Părintele Chiril Socaciu a vorbit despre importanța Maicii Domnului atât ca ajutătoare și mijlocitoare a tuturor, cât și ca model ce trebuie urmat:

„Maica Domnului – mamă a noastră a tuturor este un izvor de dragoste maternă ce se revarsă peste veacuri odată cu porunca adresată de Mântuitorul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan: Iată mama ta! (Ioan 19,27)”.

Prin implicarea și sprijinul consiliului și comitetului parohial, au fost dăruite pachete cu preparate tradiționale românești tuturor participanților la hram, pentru a le oferi un strop din gustul sărbătorilor din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.