Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul Rabla Local: cum te poți înscrie și lista celor 500 de orașe în care se aplică măsura. Aplicația s-a blocat

programul rabla

UPDATE 11:04 Aplicația s-a blocat

Sute de persoane reclamă, luni, la mai puţin de o oră de când a început înscrierea în programul Rabla Local, că aplicaţia dedicată nu funcţionează.
Toţi utilizatorii platformei au precizat că nu pot depune cererea, întrucât verificarea anti-robot – captcha – nu funcţionează. În acest fel, nu pot fi derulaţi paşii necesari.

”Aplicaţie bătaie de joc. După 20 min de aşteptare în telefon au raspuns. Ca de obicei, este o problema tehnică si se va remedia curând. Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul. RUSINE”, a scris pe pagina ded Facebook a Administraţiei Fondului pentru Mediu unul dintre cei interesaţi.

Sunt deja sute de comentarii, majoritatea în aceeaşi notă: ”Nu merge, este destul de suspect”, ”Bătaia de joc continuă”, ”O nouă lansare cu succes marca AFM”, ”Sa ne trezim că atunci când merge e epuizat bugetul”.

Înscrierea ar fi trebuit să aibă loc până la ota 16.30 sau până la epuizarea fondurilor.

Deocamdată, Administraţia Fondului pentru Mediu nu a transmis un punct de vedere oficial cun privire la situaţia creată.

Ministrul Mediului Mircea Fechet a anunţat că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari ai programului Rabla local, care a început de luni, informează News.ro.

„Lista celor aproximativ 500 de unităţi administrativ-teritoriale se află deja pe siteul Agenţiei pentru Fondul de Mediu. Cetăţenii ar trebui, înainte de a încerca să aplice şi înainte de a se înscrie, să se asigure că unitatea administrativ-teritorială unde îşi au domiciliul este eligibilă în program. Totodată, îmi manifest speranţa, după ce vom constata cu toţii că acest program va fi unul de succes, aşa cum e şi Rabla Clasic, cum e şi Rabla Plus şi restul primăriilor, pentru că în România avem peste 3.000 de UAT-uri, deci mai sunt încă 2.500 care în viitor ar putea să beneficieze de prevederile programului”, a declarat Mircea Fechet, întrebat duminică la Antena 3 CNN cu află cetăţenii care sunt localităţile în care se derulează programul Rabla local.

Administrația Fondului pentru Mediu a lansat sesiunea de înscrieri în programul „Rabla local”. Proprietarii de mașini uzate din Sectorul 3 se pot înscrie începând de astăzi, 31 iulie, ora 10.00, pe pagina www.afm.ro, la secțiunea „Programe de finanțare”.

Lista celor 500 de localități participante la programul Rabla local.

Înscrierea se face până pe 31 august, ora 16.30, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale, respectiv Primăriei Sectorului 3.

Cei interesați au la dispoziție instrucțiuni pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php. Mai întâi, trebuie să-și creeze cont.

Cum se face înscrierea

1. Intră pe site-ul AFM, secțiunea „Programe de finanțare”. Selectează „Casarea autovehiculelor uzate”. Aici, dai click pe caseta verde „Creare conturi depunere dosare”. Intră pe Conectare și creează contul.

2. Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de exemplu, programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP.

3. O persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

4. Persoana fizică se va înscrie în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista AFM. Primăria Sectorului 3 se află pe această listă, prin urmare locuitorii Sectorului 3 pot depune solicitări.

5. Sesiunea dee înscriere propriu-zisă se deschide astăzi, 31 iulie, de la ora 10.00. Din acest moment, cei interesați intră din nou pe „Programe de finanțare – Casarea autovehiculelor uzate”, dau click pe „Depune dosare”, se conectează, apoi intră pe „Depune cerere”.

6. Selectează programul de finanțare pentru care doresc depunerea cererii, selectează apoi UAT-ul (Primăria Sectorului 3, în acest caz).

7. Își completează datele de identificare și seria de sașiu a mașinii uzate. Dacă au mai multe mașini de casat, trebuie să le adauge pe toate în aceeași cerere, apăsând butonul „+”.

8. După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise către primăriile participante în program. Abia din acel moment, solicitanții se vor adresa cu documentele Primăriei Sectorului 3.

9. După semnarea contractului de finanțare cu primăria, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

Condiții de înscriere a mașinilor în program

Este considerat eligibil autovehiculul care:

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Sector 3;
  • la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării;
  • are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;
  • conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Condiții pentru proprietarii persoane fizice

  • Să aveți domiciliul sau reședința pe raza Primăriei Sectorului 3;
  • Să nu aveți restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat;
  • Să nu aveți condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului;
  • Să nu folosiți aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

 

Reamintim că AFM a aprobat pentru Sectorul 3 o finanțare în valoare de 7.200.000 lei, echivalentul a 3.000 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare. Stimulentul acordat beneficiarului pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei Sectorului 3 și 2400 de lei din finanțarea alocată de AFM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.