Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul SRLD pe care l-am croit în anul 2011 a dus la cele mai multe locuri de muncă nou create

FAPTE, nu vorbe: Programul SRLD pe care l-am croit în anul 2011 a dus la cele mai multe locuri de muncă nou create și la cea mai mare utilitate a banului public cheltuit.

Până în prezent s-au creat peste 8800 de noi locuri de muncă prin cele peste 1800 de noi firme SRLD apărute în urma finanțărilor nerambursabile prin programului dedicat tinerilor debutanți în afaceri pe care l-am croit în anul 2011. Programul SRLD are de departe cel mai puternic impact pozitiv, mai mult decât toate celelalte 7 programe luate la un loc (7200 de locuri de muncă noi sau păstrate) - din cele 8 programe publice active pentru stimularea antreprenoriatului derulate de către Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri în ultimii 6 ani.

Astfel, prin „Programul pentru dezvoltarea și stimularea înființării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” s-au înființat mai mult de jumătate din totalul locurilor de muncă apărute prin toate cele 8 programe active în perioada 2009-2014 (puțin peste 16.000, conform ultimelor date oficiale publice ale AIPPIMM).

Prin acest program se acordă alocaţii financiare nerambursabile de cel mult 10.000 de euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri. Am crezut în necesitatea și utilitatea acestui program public, am făcut-o cu mult suflet, după analiza bunelor practici mondiale, coordonând 4 instituții publice direct implicate în elaborarea și implementarea programului. Mulțumesc Premierului Boc că a crezut în propunerea mea și că a aprobat în guvernul său acest program.

Realitatea economică mi-a dat dreptate: programul SRLD are cea mai ridicată utilitate a cheltuirii banului public din toate cele 8 programe suport active în ultimii 6 ani. Costul public se ridică la 10.661 de lei pe locul de muncă nou creat - de peste 5 ori mai puțin decât costul locului de muncă creat prin programul dedicat femeilor manager; de 4 ori și jumătate mai puțin decât costul pe locul de muncă rezultat în urma programului incubatoarelor tehnologice și de afaceri; de 4 ori mai puțin decât schema de minimis pentru IMM-uri sau programul START; de peste 3 ori mai puțin decât programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață; cu o treime mai puțin decât costul programului dedicat meșteșugului și artizanatului. Calculele privind utilitatea cheltuirii banului public le-am făcut pe baza datelor oficiale prezentate de către AIPPIMM (ultimele disponibile), raportând cheltuielile publice totale alocate fiecărui program pentru perioada 2009-2014 la numărul de locuri de muncă nou create.

PNL reprezintă garanția creării unui mediu public prietenos antreprenoriatului, investițiilor și creării de noi locuri de muncă.

12

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.