Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Program de lucru mai lejer şi la Camera Deputaţilor

plen

Zgonea a precizat ca în perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare toate partidele si toti parlamentarii vor fi implicati în acest proces si vor trebui gasite solutii astfel încât procesul legislativ sa nu sufere.

'Decizia liderilor grupurilor politice parlamentare este strict legata de dezbaterea proiectelor de legi care sunt cu raport de respingere. Sunt vreo 200 daca nu ma însel, peste 200, vom începe astazi (marti -n.r.) si mâine (miercuri n.r.) aceste rapoarte, încercând sa le finalizam. Mâine (miercuri -n.r.) nu vom avea vot final, vom discuta si programul pentru urmatoarele saptâmâni. Sâmbata începe campania electorala la europarlamentare (...) toate partidele si toti parlamentarii sunt implicati în aceasta campanie electorala, va trebui sa gasim solutii astfel încât procesul legislativ sa nu sufere. O sa ma uit cum a fost facut în 2007 si în 2009 programul Camerei Deputatilor si o sa am o discutie si cu liderii grupurilor politice parlamentare', a spus presedintele Camerei Deputatilor la finalul Biroului permanent.

Citeşte şi:  Senatorii isi iau vacanta electorala. Ce partid s-a opus propunerii

Valeriu Zgonea a sustinut ca parlamentarii fac campanie pentru partidele politice, dar pe de alta parte au obligatia sa vina în fiecare saptamâna la Parlament sa voteze legile.

'România are nevoie de aceasta batalie, dar are nevoie si de un proces legislativ. Ca deputati în Parlamentul României noi suntem obligati sa facem campanie pentru partidele noastre politice, pe de alta parte avem obligatia sa venim în fiecare saptamâna, sa ne prezentam si în teritoriu, dar sa venim si la Parlament sa votam legile. De aceea, o sa gasesc un mixt astfel încât niciun proiect important sa nu fie blocat, sa stea foarte mult timp si sa îl trimitem catre promulgare. Activitatea în teritoriu face parte din obligatiile constitutionale ale fiecarui deputat ales într-o circumscriptie din România. Daca ei nu sunt acolo, acolo sunt sanctionati, daca nu au cabinet parlamentar, nu se duc la dezbateri si la întâlniri cu electoratul - sunt sanctionati, dar nu spuneti electoratului ca atunci când ei nu sunt aici înseamna ca chiulesc. Un parlamentar nu are o zi libera. Vrei sa fi deputat, ai sapte zile din sapte obligatii si responsabilitati', a explicat presedintele Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Întrebat daca parlamentarii vor veni la serviciu în a treia zi de Paste, Zgonea a spus ca 'nu este datoria presedintelui Camerei Deputatilor sa ocupe de prezenta'.

'Eu cred ca vor veni astazi sa dezbatem respingerile care stau de foarte mult pe ordinea de zi la Camera Deputatilor', a afirmat Zgonea, adaugând ca saptamâna viitoare va fi sesiune de vot final.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.