Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect care vizează creşterea siguranţei pacienţilor în din spitalele din subordinea CJ Cluj, în valoare de peste 29 de milioane de lei

Cuget Liber
spital constanta

Un proiect care vizează creşterea siguranţei pacienţilor în din spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în valoare de peste 29 de milioane de lei, a primit finanţare. Sunt vizate mai multe tipuri de instalaţii, între care cele de semnalizare şi alarmare la incendiu şi cele de oxigen, potrivit news.ro.

”Proiectul Consiliului Judeţean Cluj ce vizează „Creşterea siguranţei pacienţilor spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale" a fost selectat pentru finanţare. În valoare totală de 29.122.516 lei, acesta a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19", a transmis, marţi, CJ Cluj, într-un comunicat de presă.

Citește și: `DELICATEȚEA` PIETREI de MOARĂ ce atârnă la gâtul EUROPARLAMENTARULUI Claudiu Manda

Sursa citată a precizat că scopul acestei iniţiative este acela de a creşte siguranţa persoanelor internate în Spitalul de Recuperare şi în cel de Boli Infecţioase, prin extinderea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide medicale şi de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare la incendii.

”Este o veste extrem de bună pentru întreg colectivul medical şi pentru pacienţii acestor prestigioase spitale cu o adresabilitate mai mult decât regională. Prin intermediul proiectului vom reuşi să contribuim şi mai mult la protejarea vieţii şi a sănătăţii pacienţilor, sprijinind cele două unităţi spitaliceşti în demersurile ce vizează organizarea şi funcţionarea în condiţii de maximă siguranţă", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecţie şi semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecţie şi semnalizare oxigen. De asemenea, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare şi tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiaşi corp, precum şi o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 şi 6 ale corpului A.

Operaţiunile prevăzute la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu şi realizarea unuia nou în zona SAS-urilor (zonă tampon), precum şi amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare şi tratare a aerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.