Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect CONTROVERSAT al PSD: În conflictele dintre profesori și elevi, varianța copiilor NU va mai conta nici măcar în instanță

PSD
PSD sigla

Proiect controversat al PSD privind reglementarea statutului profesorului. Senatorul PSD Șerban Nicolae a inițiat un proiect de lege care prevede acordarea statutului de autoritate publică profesorilor. Practic, în proiect se prevede că în cazul conflictelor dintre profesori și elevi, varianta elevilor nu va mai conta, nici măcar în instanță, conform România TV. Măsurile sunt considerate abuzive de Consiliul Național al Elevilor și de părinți, care au făcut apel la Klaus Iohannis să blocheze legea. Practic, social - democrații susțin că profesorii nu mai au autoritate în fața elevilor, asta după ce cazul de violențe înregistrate asupra lor a crescut. Merită spus însă că în anii precedenți lucrurile stăteau exact invers, elevii fiind de multe ori violențați de profesori.

"E un pas important și necesar. E o lege preluată din legislația spaniolă unde s-a ajuns ca 25% dintre profesori să fie agresați fizic și verbal. Acolo orice acțiune de acest gen e considerată ultraj. Prin mediatizarea care se face elevii se vor gândi de două ori înainte să facă gesturi de violență", a explicat senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, unul din parlamentarii care au depus amendamente la proiectul lui Șerban Nicolae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.