Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de citit poveşti iniţiat de Inspectoratul Şcolar Județean Vâlcea pentru a atrage preşcolarii către lectură

europafm.ro
carte

Preşcolarii din tot judeţul au şansa să se pregătească pentru anii de şcoală în cadrul unui proiect educaţional iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin Compartimentul de educaţiei timpurie, cu scopul de a le dezvolta celor mici abilităţile de comunicare şi limbajul prin lectură, au anunţat, vineri, reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Proiectul este intitulat "Vocea Cărţilor - Seara de lectură" şi, potrivit IŞJ Vâlcea, presupune organizarea de întâlniri cu preşcolarii şi familiile lor în cadrul cărora vor fi citite poveşti de către educatoare sau de către părinţii şi bunicii care doresc să se implice în acest demers al cadrelor didactice vâlcene de a-i ajuta pe cei mici să descopere lumea cărţilor.

"Scopul este stimularea interesului pentru lectură în perioada preşcolarităţii, în vederea dezvoltării limbajului şi a comunicării, a îmbogăţirii vocabularului, în dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii verbale. Rezultatele aşteptate vizează apropierea preşcolarilor de lumea cărţilor, formarea unei rutine de citit, exersarea lecturii de plăcere ca o condiţie prealabilă pentru învăţarea formală a citirii, înţelegerea de către familiile preşcolarilor că lectura este cea mai adecvată activitate pentru evoluţia ulterioară a preşcolarilor, întărirea relaţiilor afective între preşcolari, familiile acestora şi cadrele didactice. Sunt propuse poveşti în lectura educatoarei şi ale partenerilor de proiect (părinţi, bunici, fraţi etc.)", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Proiectul se adresează şi copiilor care frecventează sporadic grădiniţa, pentru ei fiind propuse activităţi de lectură la distanţă ce vor fi organizate prin intermediul tehnologiei moderne şi care vor fi planificate împreună cu membrii familiilor lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.