Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege - Magistrații și diplomații, SCUTIȚI de OBLIGAȚIA de a urma cursuri de instruire pentru a deține arme de foc

AJC.com
foc de arma, pistol

Deputatul PNL, Florin Roman, a depus, la Senat, un proiect de lege prin care magistrații, diplomații, militarii și polițiștii să fie nu mai urmeze cursuri de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în vederea procurării de arme letale.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

Deputatul PNL Florin Roman a depus, la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.14 alin.(1) lit.g) din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, cu excepția persoanelor prevăzute la art. 14 alin (2) lit. a), respectiv demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepția situației în care aceștia și-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”, se arată în proiectul de lege.

Inițiatorul legii a menționat că în lege este stipulat faptul că armele de apărare pot fi procurate și de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii

„Articolul 13 din Legea nr. 295/ 2004 privind regimul armelor și munițiilor, republică, cu modificările și completările ulterioare reglementează categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate să procure arme letale. Astfel, la lit. a) a alin. (2) al art .13 prevede că armele de apărare pot fi procurate și de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepția situației în care aceștia și-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”, argumentează Florin Roman în expunerea de motive.

Mai mult, inițiatorul proiectului de lege a punctat în expunerea de motive că magistrații, diplomații, militarii și polițiștii să fie nu mai urmeze cursuri de instruire teoretică și practică, pentru că „în timpul anilor de carieră militară și polițienească, aceste persoane au avut în dotare armament de luptă automat și semiautomat cu muniție de război, folosit în misiunile reale și aplicații în trupe și tehnică militară”.

Senatul este primă cameră sesizată pe proiectul de lege, Camera Deputațiilor fiind for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.