Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege PNL: Transportul profesorilor va fi decontat din bugetul MEC

turcan

Comisia pentru învatamânt din Camera Deputatilor a votat miercuri o propunere legislativa a PNL de a deconta transportul profesorilor din finantarea de baza.

Potrivit unui comunicat, initiativa prevede ca decontul sa se faca atât pentru cadrele didactice, cât si pentru personalul auxiliar din învatamântul preuniversitar.

'Una dintre problemele serioase cu care se confrunta peste 65.000 de cadre didactice este faptul ca autoritatile locale refuza sau nu îsi permit sa deconteze costul transportului, profesorii fiind nevoiti sa scoata bani din propriul buzunar pentru a-si face meseria. În aceasta situatie sunt, în general, profesorii navetisti din comunitatile sarace. Primariile sarace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizati sunt exact elevii din comunitatile dezavantajate care înregistreaza rate ridicate de abandon scolar', afirma vicepresedintele PNL Raluca Turcan în comunicatul citat de Agerpres.

Ea sustine ca dreptul la educatie este un drept fundamental si trebuie sustinut unitar la nivel national.

'PNL considera ca educatia este un vector de dezvoltare socio-economica, o investitie în viitor si nu o simpla cheltuiala bugetara. Reducerea abandonului scolar conduce la progres social. PNL face un apel catre toate partidele ca votul dat astazi în Comisia pentru învatamânt sa fie sustinut în plenul Camerei Deputatilor si ca aceasta masura, cu impact direct asupra reducerii abandonului scolar, sa reprezinte o prioritate în structurarea finantarilor facute de Ministerul Educatiei Nationale', a punctat Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.