Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege: Serviciu de numai 4 zile pe săptămână! Câte ore pe zi vom munci

munca

În curând s-ar putea să nu mai muncim 5 zile pe săptămână, ci numai 4. O propunere legislativă inedită a fost pusă în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului de lege, angajaţii şi angajatorii care doresc ca timpul de lucru să fie de 10 ore pe zi, vor avea săptămâna de lucru de doar patru zile.

Citește și: Un primar a ajuns la capătul răbdării: Ce a putut să facă fata acestuia / FOTO

Cei mai avantajaţi de această măsură ar tinerii între 25 şi 40 de ani, absolvenţi de studii superioare, care se pot adapta mai uşor la un program prelungit.

Parlamentarii vor dezbate o propunere care vizează reducerea săptămânii la patru zile lucrătoare pentru angajații care vor lucra 10 ore pe zi.

Citește și: Statul Islamic anunță noi atentate în două înregistrări video: Care sunt țările vizate

"Pentru salariații angajați cu normă întreagă durata normal a timpului de muncă este de 8 ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână. Fiecare angajator stabilește împreună cu angajatul norma timpului de muncă, acesta putând fi și de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână", se arată în propunerea legislativă.

Proiectul a fost deja înregistrat în dezbatere în Camera Deputaților. Anterior insa, a fost respins de senatori si a fost trimis la comisiile de specialitate.

Citește și: PANICĂ într-un avion pe aeroportul din Timișoara: Trei persoane au fost arestate în avion

Initiatorii sustin ca aprope jumătate dintre companiile americane au adoptat aceast soluție. Ea ar conveni, de altfel, atât unei părți dintre angajatori - care ar face în unele cazuri economii în privința stațiilor de muncă și a întreținerii locațiilor, cât și angajaților, care ar beneficia de un weekend prelungit la trei zile.

Saptamana cu patru zile lucratoare este populara in Olanda. Aici unul din trei angajati lucreaza in regim part-time sau 40 de ore in patru zile. In Marea Britanie, s-a optat pentru mai putine zile lucratoare si ture mai lungi, informează B1 TV.

Citește și: Traian Băsescu, INCIDENT la o lansare a candidaților PMP: Cum a fost atacat de oameni / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.