Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de peste 9 milioane de euro, depus de Spitalul Judeţean Târgovişte pentru a cumpăra din fonduri europene echipamente sanitare necesare patologiei COVID

fonduri europene

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect care vizează obţinerea unei finanţări nerambursabile de peste 9 milioane de euro. Banii ar urma să fie folosiţi pentru cumpărarea de echipament medical necesar îngrijirii patologiei COVID-19, respectiv ambulanţe, ventilatoare mecanice, aparat PCR şi kituri de testare, paturi de terapie intensivă, aparate de radiologie şi altele, spitalul dând asigurări că are personalul necesar utilizării acestora, anunță news.ro.

Proiectul, denumit "Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, judeţul Dâmboviţa", a fost depus pe Axa Prioritară 9 - "Protejarea populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19" şi are o valoare de 47.847.623,20 lei (9,2 milioane de euro), transmite SJU Târgovişte într-un comunicat dat publicităţii joi.

Citește și: USR-PLUS propune o persoană condamnată penal la funcția de primar! Reacție incredibilă a lui Dacian Cioloș .

Banii ar urma să fie folosiţi pentru achiziţia de aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie, respectiv două ambulanţe, un aparat de testare Real Time PCR care va fi utilizat si pentru diagnosticul altor boli virale, kit de recoltare COVID-19 pentru 100.000 de probe, 10 ventilatoare mecanice, 30 de paturi ATI, 15 camere de termoviziune, care vor fi montate la intrările în pavilioanele spitalului, o staţie distribuţie oxigen, patru aparate de radiologie mobile, opt roboţi de dezinfecţie.

”Aparatura medicală solicitată este în strictă concordanţă cu personalul existent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, astfel încât să poată fi utilizată din prima zi. De asemenea, proiectul permite recuperarea cheltuielilor efectuate anterior pentru achiziţia de echipamente şi materiale de protecţie COVID-19”, menţionează oficialii unităţii sanitare.

Citește și: Liderul PSD Teleorman rupe rândurile și îi atacă pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: ‘Un blestem’

Sesiunea de depunere proiecte pentru axa care permite achiziţii din fonduri europene de echipamente necesare tratării şi combaterii COVID-19 se va încheia în data de 30 septembrie 2020, după care urmează etapele de evaluare şi contractare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.