Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de schimbare a Codului Penal - Condamnații fugari vor fi considerați evadați, cu spor de pedeapsă de 3 ani

guvern codul penal

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, proiectul de lege care aduce modificări Codului penal, în sensul în care în cazul persoanelor condamnate definitiv şi care în şapte zile nu se prezintă pentru a se pune în executare pedeapsa dispusă de instanţă, vor avea până la 3 ani adăugaţi la pedeapsa închisorii. Ea a adăugat că proiectul va trece prin Parlament în procedură de urgenţă.

Proiectul de lege aprobat de Guvernul poate fi accesat AICI.

„A doua problemă importantă discutată în Guvern, despre care premierul a vorbit în debutul şedinţei de Guvern şi care va intra în procedură de urgenţă în circuitul legislativ, este legea prin care este modificat articolul referitor la evadare. Se adaugă această prevedere suplimentară în cazul persoanelor care sunt condamnate definitiv şi care în 7 zile nu se prezintă pentru a se pune în executare pedeapsa de condamnare pe care instanţa a dispus-o se vor adăuga până la 3 ani la pedeapsa închisorii. Sperăm că prin acest proiect să descurajăm fugarii”, a explicat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei de joi a Executivului, potrivit news.ro.

Premierul Ciolacu a cerut măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că a cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului şi sunt peste 100 de cazuri de fugari.

El a precizat că ministra Justiţiei a venit cu o propunere de modificare a Codului penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase, prin care cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani iar diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă.

„Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor fugari să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele”, a spus prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.