Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect în Parlament: românii vor putea dona bani pentru contrucția de autostrăzi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam autostrada urabana A3

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a iniţiat un proiect de lege denumit "Adoptă o autostradă", prin care românii să poată direcţiona cei 2% din impozitul pe venit către un fond de investiţii regional menit să ajute la construcţia de autostrăzi. De asemenea, și firmele ar putea contribui la acest fond cu 20% din impozitul pe profit.

Citește și: E scandal URIAȘ între actori în urma protestelor: 'Un actor PSD-ist e ori un lingău atârnător la fleicile de partid conducător, ori e orb, ori doar prost!'

"Pentru că nu vreau ca Autostrada Nordului să dureze 20-30 de ani şi pentru că vreau cât de repede să putem merge pe această autostradă, am făcut un proiect legislativ pe care l-am intitulat 'Adoptă o autostradă' şi hai să ne facem singuri o ţară ca afară. 'Adoptă o autostradă' este un concept care funcţionează în Statele Unite la întreţinerea autostrăzilor. Am făcut şi un sondaj pe Facebook, unde 75% dintre respondenţi au fost pro acest proiect. Acest proiect dă oportunitatea, deci nu obligă, cetăţenilor să direcţioneze 2% din impozitul din venit", a explicat deputatul PMP, informează Agerpres.

În opinia sa, aceste fonduri de investiţii regionale pot constitui surse de finanţare complementare pentru construcţia de autostrăzi.

Citește și: Retragerile și depunerile de numerar, LIMITATE la bancomate: ce sume pot fi retrase de luni (ING)

Proiectul va fi depus luni, la Senat, şi va intra în dezbatere publică pentru următoarele două luni. Liderul judeţean al PMP a discutat problema autostrăzilor din România şi cu un deputat german, Alexander Kulitz (FDP), invitat la conferinţa de presă de sâmbătă, care efectuează o vizită de două zile în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, alături de oameni de afaceri din Germania, pentru a se întâlni cu antreprenori locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.