Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect în Parlamentul Ucrainei: Biserica Ortodoxă Rusă va fi interzisă, proprietățile sale vor fi naționalizate

patriarhul kirill

Un proiect de interzicere a activităților Bisericii Ortodoxe Ruse a fost înaintat Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei).

Dacă proiectul va fi adoptat, toate proprietățile bisericii și ale conducerii acesteia vor fi naționalizate în 48 de ore. Comunitățile religioase, în decurs de 14 zile, își pot schimba subordonarea pentru a-și păstra proprietățile.

În timpul schimbării subordonării comunităților bisericești, Serviciul de Securitate al Ucrainei va examina dacă acestea au cooperat cu ocupanții. Cei responsabili vor fi trași la răspundere.

„Introduce modificări la Legea Ucrainei 'Cu privire la libertatea de conștiință și a organizațiilor religioase'...: 1) Articolul 3 se completează cu al cincilea paragraf, după cum urmează: 'Pentru protecția siguranței și ordinii publice, activitatea organizațiilor religioase (asociații) este interzisă, fie direct, fie în calitate de componente ale unei alte organizații (asociații) religioase al cărui centru (conducere) se află în afara Ucrainei într-un stat care este recunoscut de lege că a comis o agresiune militară împotriva Ucrainei și/sau a ocupat temporar o parte a teritoriului Ucrainei”, se menționează în proiectul de lege.

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a aprobat recent războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Un sondaj realizat în 2018 în Ucraina de Centrul Razumkov a constatat că 71,7% din ucraineni sse declară credincioși. Aproximativ 67,3% din populație a declarat aderarea la o componentă a creștinismului ortodox (28,7% din Patriarhia Kievului, 23,4% declară pur și simplu „ortodoxă”, fără nicio declarație cu privire la Patriarhia de care aparțin, 12,8% din Patriarhia Moscovei, 0,3% Biserica Ortodoxă Autocefală Ucraineană și 1,9% alte tipuri de Ortodoxie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.